Инфраструктура железнице Србије у међународном пројекту NOVITA

„Инфраструктура железнице Србије“  прикључилa се међународном пројекту NOVITA, који има задатак и циљ техничке савете за буку и вибрације.

NOVITA je пројекат Међународне железничке уније, који је покренут 2018. године и на сваке три године се надограђује према потребама управљача железничке инфраструктуре и железничких превозника, са циљем заштите животне средине и здравља људи. Овај пројекат је први пут отворен на глобалном нивоу, за добробит свих чланова Међународне железничке уније.

Ово је први међународни пројекат за заштиту животне средине којем се придружује Инфраструктура железнице Србије, а представници наше железничке компаније из ове области активно ће узети учешће у овом пројекту.

Учешће у овом пројекту омогућава размену истраживачког материјала, презентације, примере позитивне праксе, као и завршене студије.

Железница је од суштинског значаја у борби против климатских промена и предњачи у сектору транспорта, у смислу испуњавања амбициозних циљева усвојених Европским зеленим договором.

Posted in Вести, Међународна сарадња and tagged .