Нови железнички надвожњак у Партизанској улици у Новом Саду изграђен по пројекту и квалитетно, поплава услед наглих и обилних падавина

У ситуацији када је синоћ, 17. маја 2023. године,  услед наглих и обилних падавина један део Новог Сада био под водом, а са поплавама су суочени делови Србије и читав регион,  тенденциозно је и злонамерно на било који начин доводити у питање квалитет радова изведених приликом изградње новог железничког надвожњака у Партизанској улици у Новом Саду.

Сви радови на изградњи новог надвожњака у Партизанској улици у Новом Саду, у оквиру пројекта брзе пруге Нови Сад – Суботица, урађени су према пројекту, укључујући и решавање проблема одвођења атмосферских вода, са којим се овај део града годинама уназад сусретао.

Приликом изградње железничког надвожњака на брзој прузи у Партизанској улици у потпуности је био решен дугогодишњи проблем одвођења атмосферских вода, али у ситуацији великих временских неприлика и обилних киша, тај систем једноставно није могао да одједном прими и одведе толику количину воде. Као што то није било могуће ни на другим локацијама у Новом Саду, али и у другим деловима Србије, као ни у бројним градовима у региону. Толику количину падавина у тако кратком року, једноставно, ни један одводни систем није у могућности да одмах реши.

Posted in Вести.