Нови железнички надвожњак у Партизанској улици у Новом Саду изграђен по пројекту и квалитетно, поплава услед наглих и обилних падавина

Током јучерашњих пљускова у Новом Саду, у временском периоду од свега 45 минута, пала је огромна количина кише, што је изазвало акумулирање воде испод више мостова и надвожњака у овом граду, па и испод железничког надвожњака у Партизанској улици. Ситуацију са поплавама синоћ у Новом Саду отежала је на овој локацији и чињеница да се Партизанска улица налази у нижим деловима града, због чега су се ту сакупљале веће количине воде.

Количина воде која је јуче пала на Нови Сад на нивоу је стогодишњег просека, па је постојећа канализација током ноћи примала и одводила воду на територији читавог града, па и са локације железничког надвожњака у Партизанској улици.

До јутра је сва вода отекла са ове локације, након чега су комуналне службе Новог Сада које су читаве ноћи радиле и дежурале, очистиле наносе муља у каналима и самој улици. Јутрос је Партизанска улица била проходна за друмска возила, а саобраћај је био нормализован.     

Новоизграђени железнички надвожњак у Партизанској улици у Новом Саду један је од 58 нових објеката на брзој прузи Нови Сад – Суботица, укључујући и изградњу укупно 30 нових надвожњака.

Пруга Нови Сад – Суботица дуга је 108 километара. То је трећа деоница пруге за велике брзине од 200 км/сат кроз Србију, од Београда до државне границе са Мађарском.

Извођач радова на изградњи брзе пруге Нови Сад – Суботица је кинески конзорцијум „China Railway International” и „China Communications Construction Company”, а  вредност уговора  је 1,16 милијарди долара. Брза пруга Нови Сад – Суботица биће завршена до краја 2024. Multicrop Vegetable Harvester године, након чега ће међународни путнички возови између ова два града према симулацији путовати 42 минута.   

Posted in Вести.