Граде се нови објекти на брзој прузи у Степановићеву

Председник Србије Александар Вучић пре месец дана обишао је радове на овом објекту.

Радови на изградњи надвожњака у Степановићеву започели су 15. септембра 2022. године, а планирано је да буду завршени 10. маја 2023. године.

Нови друмски надвожњак је армирано-бетонски и састоји се од седам поља, укупне дужине око 149 метара, а предвиђен је за двосмерни саобраћај. Ширина надвожњака је 9,4 метра и састоји се од две коловозне траке ширине по три метра, и две пешачке стазе ширине по 1,7 метара.

У Степановићеву се гради још један, мањи надвожњак, а у току су и радови на отвореној прузи. Изводе се земљани радови, а од Степановићева према Змајеву почело је и постављање стубова будуће контактне мреже за брзу пругу.

У оквиру изградње брзе пруге Степановићево ће добити и ново железничко стајалиште.

Извођач радова је кинески конзорцијум „China Railway International” и „China Communications Construction Company”, који гради брзу пругу  Нови Сад – Суботица – државна граница са Мађарском.

Степановићево је настало двадесетих година прошлог века, када су се одмах после Првог светског рата овде населили солунски добровољци. Име је добило по Војводи Степи Степановићу, команданту Друге српске армије у Великом рату.

Захваљујући брзој прузи ово војвођанско село са око две хиљаде становника  добиће сада  не само савремену железницу, већ и модеран и леп изглед.

Posted in Вести.