Између Београда и Новог Сада превентивно смањена брзина возова

„Инфраструктура железница Србије“ у уторак, 10. јануара 2023. године, на две локације на брзој прузи Београд – Нови Сад смањила је брзину возова са 200 на 160 км/сат, из превентивних разлога.

Реч је о двоколосечним деоницама укупне дужине три километра,  Стара Пазова – Инђија и  Бешка – Карловачки Виногради, где је брзина возова смањена за 40 км/сат. Због овога путовање брзом пругом између Београда и Новог Сада траје свега три до пет минута дуже.

Подсетили бисмо да је пре изградње савремене, двоколосечне брзе пруге Београд – Нови Сад за брзине до 200 км/сат, која је пуштена у редован саобраћај 20. марта 2022. године, просечна брзина возова на овој међународној железничкој магистрали износила свега 40 км/сат, а да је само деоница од главног града до Старе Пазове била двоколосечна.

О тадашњој (не)редовитости саобраћаја и гужвама у возовима најбоље могу да сведоче путници који су железницом ишли између Београда и Новог Сада, као што данас преко два милиона путника на брзој прузи ове године имају само похвале за железницу и воз „Соко“.

Posted in Вести.