Од 10. октобра на шидској прузи крећу путнички возови

На релацији Београд Центар – Шид – Београд Центар савремени електромоторни возови високог стандарда полазиће свакодневно по пет пута, и то из Шида за Београд Центар:  у 5 сати 56 минута, 12 сати, 14 сати 55 минута, 17 сати 22 минута и 19 сати 51 минут. Из Београд Центра за Шид возови ће полазити: у  6 сати 55 минута, 8 сати 20 минута, 14 сати 10 минута, 17 сати  4 минута  и у 19 сати 35 минута.

Воз из Зворника за Београд центар полазиће  у 6 сати 52 минута, а из Београд центра за Зворник  у 14 сати 50 минута.

Редован  саобраћај  путничких возова на шидској прузи пуне три године није био успостављен, због стања на прузи Голубинци – Шид. Наиме, било је неопходно најпре реконструисати шидску пругу, а затим  заменити и украдене делове контактне мреже, због којих су на овој деоници биле уведене лагане вожње.

Наиме, радови на реконструкцији колосека у железничкој станици Голубинци завршени су 16. септембра, а 19. септембра 2022. године укинута је последња лагана вожња на шидској прузи по десном колосеку између Вогња и Руме, која је била уведена због крађе делова контактне мреже.

Завршетком радова у станици Голубинци и заменом украдених делова контактне мреже створени су услови за поновно успостављање редовног путничког железничког саобраћаја на шидској прузи.

Posted in Вести.