Заједничка иницијатива Бугарске, Мађарске, Србије и Турске за развој железничког саобраћаја

„По први пут правимо министарски савет који ће пратити све инвестиције у инфрастуктуру, пре свега у железницу, где држава Србија има амбициозне планове“, рекао је министар Момировић 

„Пренео сам својим колегама да Влада Републике Србије у овом тренутку инвестира у десет аутопутева и да не одустајемо ни од једног инфраструктурног пројекта, да највеће градове у Србији спајамо најмодернијом путном и железничком инфраструктуром којом иду најбржи возови у Европи“, навео је министар и истакао да се све ово одвија у околностима када у Еворпи бесни рат и “када морамо да обебедимо одрживо снабдевање и одрживу потрошњу енергената за наше становништво“.

„Не желимо да дозволимо да будемо губитници у овим изазовним околностима за Европу. Показаћемо још једном Европи да уз лидерство Александра Вучића, Влада Републике Србије може да одоли највећим изазовим. Kако смо успели да поставимо стандарде у борби против корона кризе, тако ћемо још једном успети да победимо и ове изазове“, закључио је министар Момировић.

Posted in Вести.