Од 17. јуна кренуо ауто-воз за Бар, поласци из станице Земун

Током летње туристичке сезоне свакако највеће интересовање путника је за путовање вечерњим ауто – возом између Србије и Црне Горе.

У железничкој станици Земун, поред нове станичне зграде изграђене у оквиру пројекта брзе пруге,  за ову сезону  постављена је утоварно-истоварна рампа за праћене аутомобиле, који ће се превозити између Београда и Бара.

Вагоне  за превоз праћених аутомобила у свом саставу имаће вечерњи међународни воз за Бар, који полази из станице Земун у 19 сати и 58 минута, а из Београд Центра у 20 сати и 20 минута. Утовар праћених аутомобила у станици Земун почиње два сата пре поласка воза.

Вечерњи међународни ауто – воз  који из Бара полази у 19 сати, у Београд Центар стиже ујутру у 6 сати и 8 минута, а у станицу Земун у 6 сати и 27 минута.

Јутарњи међународни воз за Бар из станице Земун полази у 8 сати и 44 минута, а из станице Београд Центар у 9 сати.  Из  Бара за Земун воз полази у 9 сати и у Београд Центру је по реду вожње у 20 сати и 2 минута, а у Земуну у 20 сати и 19 минута.

Јутарњи међународни воз између Београда и Бара у свом саставу нема кола за превоз праћених аутомобила, а саобраћаће до 18. септембра 2022. године.  

Нова станична зграда у Земуну, која је изграђена у оквиру изградње брзе пруге Београд – Нови Сад, на овај начин добила је још већи значај и у међународном железничком саобраћају, а посебно током летње туристичке сезоне велики број путника и корисника услуга користиће овај леп, модеран и функционалан објекат.

Претходне четири године ауто воз за Бар полазио је из железничке станице Топчидер, до њеног недавног потпуног затварања.

Posted in Вести.