Од суботе, 5.фебруара до 18.фебруара настављају се динамичка тестирања на прузи за велике брзине Београд – Нови Сад

Динамичка тестирања брзе пруге и у наредних четрнаест дана обављаће мерна кола специјализоване компаније Немачких железница „Deutsche Bahn Systemtechnik“, која је ангажована за реализацију овог посла.

Током динамичких тестирања мерна кола Немачких испитују геометрију новоизграђених колосека за велике брзине, параметре контактне мреже, уграђену опрему за велике брзине, компатибилност опреме и система, као и остале изведене грађевинске радове.

Тестирања се обављају фазно и по деоницама, а мерна кола свакодневно више пута пролазе трасом брзе пруге највећим брзинама.

У периоду од 5. до 18. фебруара важиће организација путничког железничког саобраћаја, која је примењивана и у првој фази динамичких тестирања од 17. јануара до 4. фебруара.

То значи да  ће свакодневно у наредних четрнаест дана, у периоду од 6.30 до 17.30 сати, бити обустављен железнички саобраћај на прузи Београд – Нови Сад, укључујући возове на релацијама од Београда за Руму, Шид и Зворник, као и возове из система београдске градске железнице БГ Воз. 

Подсећамо да је током динамичких испитивања пруге за велике брзине између Београда и Новог Сада неовлашћеним лицима забрањен било какав приступ и кретање перонима и колосецима у станицама и дуж читаве пруге.

„Инфраструктура железнице Србије“ упозорава грађане да је на прузи за велике брзине Београд – Нови Сад, на којој су у току динамичка испитивања, пешацима и друмским возилима забрањено прелажење преко ове пруге на недозвољеним местима, на „дивљим“ прелазима и на непрописан начин.

Непоштовањем ових правила грађани директно угрожавају сопствени живот и целокупну безбедност железничког саобраћаја на брзој прузи.

О свим даљим активностима на реализацији тестирања пруге за велике брзине, „Инфраструктура железнице Србије“ благовремено ће обавештавати јавност.

Posted in Вести.