Ново Централно стовариште за брзу пругу и северне деонице градиће се у Руми

Ново Централно стовариште у Руми биће први објекат овакве врсте који српске железнице граде након дуже од две деценије.

Имајући у виду да је брза пруга Београд – Суботица један од највећих и најзначајнијих инвестиционих и инфраструктурних објеката у овом делу Европе, „Инфраструктура железнице Србије“ у новом Централном стоваришту примениће све најмодерније стандарде за градњу објеката овакве врсте.

Нови објекат биће просторно изузетно добро позициониран, у железничкој станици Рума, у непосредној близини излаза са ауто пута Е – 70.

У објекту ће бити постављени сензорски системи, видео надзор, као и пратећа опрема из области безбедности и заштите на раду железничара који ће радити у Централном стоваришту.

По први пут у новом стоваришту „Инфраструктура железнице Србије“ инсталираће и применити софтвер за управљање и контролу стања залиха (Asset Management Tool System).

„Инфраструктура железнице Србије“ изградњом новог Централног стовариштва створиће услове за много ефикасније и рационалније коришћење резервних делова и опреме, квалитетније управљање и контролу залихама, затим брже и боље одржавање железничке инфраструктуре, као и чување и заштиту имовине на знатно вишем нивоу, што ће све скупа донети повећање прихода и смањење трошкова пословања ове железничке компаније.

Покретач и носилац овог посла је Сектор за набавке и централна стоваришта „Инфраструктуре железнице Србије“, који оваквом стратешком одлуком и планским активностима даје допринос успешној изградњи пруге за велике брзине, једном од највећих и најзначајнијих инфраструктурних пројеката, као и целокупном процесу модернизације пруга у држави, али и ефикаснијем и успешнијем пословању ове железничке компаније.

Posted in Вести.