Генерални директор Небојша Шурлан обишао београдски железнички чвор

Београд је трећи железнички чвор, након Ниша и Новог Сада, који је са својим сарадницима обишао генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Небојша Шурлан. Са генералним директором, и овога пута су у обиласку учествовали извршни директор за одржавање јавне железничке инфраструктуре Милутин Милошевић и менаџер за саобраћајне послове Марко Јеремић. Осим сусрета са шефовима секција и организационих јединица, Шурлан је и у Београду обишао све запослене у железничким објектима који су били обухваћени овим програмом.

Челници „Инфраструктуре железнице Србије“ најпре су обишли железничку станицу Београд Ранжирна у Макишу. У Телекоманди су се информисали о дневним активностима које су се тога дана реализовале у Макишу, а била је то прилика и да генерални директор и његови сарадници сагледају  реализацију пројекта изградње новог контејнерског терминала у Београд Ранжирној који се гради за потребе интегралног транспорта, као и проблеме које треба решити како би посао успешно био завршен. Поред тога, Шурлан је покренуо иницијативу и да се у сарадњи са извођачима радова на овом пројекту, уреде приступне друмске саобраћајнице у Макишу.

У железничкој станици Топчидер разговарало се о будућности ове железничке станице у наредном периоду, али и о условима за њено функционисање током радова на проширењу београдске друмске саобраћајнице поред пруге, као и након њиховог завршетка. Генерални директор обишао је Центар за даљинско управљање, где је сагледао актуелну саобраћајну ситуацију, посебно у условима извођења обимних радова на модернизацији железничке инфраструктуре, а било је речи и о раду и  функционисању након изградње Јединственог диспечерског центра.   

У оквиру обиласка железничке станице Београд Центар у Прокопу, генерални директор Небојша Шурлан обишао је и радове на проширењу бетонске плоче на коти 105, који ће се простирати изнад будућа прва два станична колосека.

 Генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Небојша Шурлан обишао је и нове пословне просторије у Земуну, у којима ће бити смештена београдска секција за електротехничке послове и друге извршне службе.

Обилазак београдског железничког чвора завршен је на градилишту будуће нове Техничко-путничке станице Земун. Иако је реч о инвестиционом објекту „Србија Воза“, имајући у виду значај ТПС Земун за функционисање београдског железничког чвора, генерални директор Небојша Шурлан обишао је градилиште и детаљније се упознао са реализацијом пројекта. Била је то прилика и да се са представницима „Србија Воза“ и извођачима радова одржи и састанак, на којем је било речи о повезивању новог објекта са јавном железничком инфраструктуром. Поред тога, на Шурланову иницијативу покренуто је и питање побољшања услова за рад запослених у постојећој станици ТПС Земун.

Posted in Вести.