Прва жртва короне на железници

На жалост, наш колега из Ниша, радник „Инфраструктуре железнице Србије“, преминуо је у суботу, 4. априла од вируса Ковид 19.

Све запослене у „Инфраструктури железнице Србије“ дубоко је потресла ова трагедија и саосећају са великом несрећом која је погодила породицу нашег колеге. То је први радник „Инфраструктуре железнице Србије“ који је настрадао од ове опаке болести, сви у компанији се искрено надају и верују да ће то бити и једини случај.

Посебно су због ове вести која их је све погодила занемели железничари из нишког железничког чвора, који су са њим годинама сарађивали, и за њега имају само речи хвале.

Преминули железничар имао је 62 године и последњи пут је на свом радном месту у нишком чвору био 26. марта.

„Инфраструктура железнице Србије“ и железничари, као и много пута до сада, и у овој несрећи показали су одмах своју солидарност на делу. Породици преминулог колеге „Инфраструктура железнице Србије“ уплатила је одмах солидарну новчану помоћ, а сигурно је да ће железница и у наредном периоду помоћи у складу са могућностима. Железница и железничари неће заборавити колегу који је преминуо од овог опасног вируса, али ни велику несрећу која је задесила најпре његову породицу, а затим и све у „Инфраструктури железнице Србије“.

Иначе, одмах су идентификовани сви контакти које је преминули железничар имао на послу и у складу са прописима и процедурама они су упућени на превентивне прегледе и у самоизолацију, а извршена је и дезинфекција просторија у којима је радио.

Железница и железничари породици преминулог колеге из Ниша изражавају најдубље саучешће и искрено саосећају у њиховом болу.

Posted in Вести.