Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић: На инфраструктурним пројектима ради 2.500 радника, прва жртва короне на железници

„На десет највећих инфраструктурних градилишта у Србији тренутно је ангажовано 2.500 радника и препорука Министарства је да сва градилишта која могу да функционишу у време епидемије, поштујући све безбедносне мере, треба да раде“, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, у укључењу у јутарњи програм ТВ Прва.

Михајловићева је подсетила да се, између осталог, ради на Моравском коридору, изградњи обилазнице око Београда, као и на изградњи брзе пруге од Београда до Будимпеште.

„На деоници будуће брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада, које је једно од најзахтевнијих градилишта у југоисточној Европи, пре неки дан је пробијен тунел Чортановци. Активно је десет највећих инфраструктурних пројеката, нека функционишу са смањеним капацитетом и нажалост имамо и ситуацију да је један радник „Инфраструктуре железница“ преминуо у Нишу од последица корона вируса. Оно што је важно јесте да морамо да учинимо све да живот не стане, верујем да ћемо завршити са што мање жртава и проблема ако смо јединствени и солидарни“, рекла је она.

Михајловићева је додала и да у време епидемије која је погодила цео свет није проблем број радника на градилиштима, већ како доћи до опреме и материјала да би се радови изводили.

„Штете су велике, као у целом свету, али држава ради најбоље што може. Припремамо велики план опоравка, како приватног, тако и државног сектора. Важно је да наставимо да се боримо и да се вратимо на ону зелену грану привреде на којој смо били пре ове епидемије“, закључила је потпредседница Михајловић.

Posted in Вести.