ТВ Панчево, емисија “Инфоградња”: Српске пруге граде се и обнављају и у ванредном стању

Гост специјализоване емисије „Инфоградња“, која је емитована 3. априла 2020. године на Телевизији Панчево, био је Ненад Станисављевић, пи-ар менаџер „Инфраструктуре железнице Србије“.

Емисија коју уређује и води Јасмина Петковић посвећена је најзначајнијим темама из саобраћаја и инфраструктуре, а емитује се на ТВ Панчево сваке недеље.

Ненад Станисављевић, као гост ове емисије, говорио је о реализацији најзначајнијих и највећих инфраструктурних и инвестиционих железничких пројеката у Србији у условима ванредног стања због заразне болести КОВИД 19 и свакодневне борбе да се спречи даље ширење корона вируса и сачувају људски животи. Он је упознао гледаоце како у условима пандемије теку радови на изградњи пруге за велике брзине између Београда и Новог Сада, као и на модернизацији и реконструкцији магистралних и регионалних пруга у Србији.

-Сви пројекти моренизације и реконструкције пруга у Србији у условима ванредног стања континуирано се и редовно одвијају, а на њима је свакодневнио ангажовано око 1.100 људи. Од тог броја, на изградњи пруге за велике брзине између Београда и Новог Сада ради око хиљаду радника, док су преостали ангажовани на реконструкцији других магистралних и регионалних пруга у Србији. Тренутно су у току радови на око 350 километара пруга у Србији, а вредност железничких пројеката који се данас реализују износи око 120 милијарди динара. Приликом извођења радова, поштују се мере безбедности запослених у условима пандемије корона вируса, као и све одлуке и препоруке државних органа и здравствених стручњака за рад у условима ове заразне болести, – поручио је Станисављевић.

Posted in Вести.