Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловићева: из нашег ресора 60 возила на располагању здравственом систему

На позив потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић предузећа из сектора овог министарства уступила су 60 путничких и комби возила здравственом систему Србије.

„Инфраструктура железнице Србије“ на позив потпредседнице Владе Србије у складу са потребама и могућностима уступила је друмска возила здравственом систему Србије.

“Све компаније у оквиру нашег министарства показале су одговорност и одмах одговориле на позив да помогну здраственом систему наше земље како би се што боље одбранили од ширења корона вируса”, каже Михајловићева која се захвалила свим фирмама.

Заједно са возилима ангажован је и већи број возача из ових државних предузећа који ће бити укључени у превоз свега што је потребно здравственом систему у борби протв ширења вируса Ковид19.

Поред „Инфраструктуре железнице Србије“ друмска возила уступила су здравственом систему Србије и железничке компаније Србија Воз и Србија Карго, затим Дирекција за железнице, као и Саобраћајни институт ЦИП. Међу компанијама које су и на овај начин дале допринос заштити здравља становништва и спречавању ширења корона вируса су још и Ер Србија, Сматса, Републички геодетски завод, Аеродроми Србије, Путеви Србије, Грађевинска дирекција Србије, Директорат цивилног ваздухоплоства, Дирекција за водне путеве, Управа за утврђивање способности бродова за пловидбу, Агенција за луке и Kоридори Србије.

Posted in Вести.