Реконструисана железничка станица Ором

Реконструкција железничке станице Ором, на прузи Суботица – Сента, завршена је ових дана.

Реч је о највећој железничкој станици између Суботице и Сенте и једином станичном објекту на траси ове регионалне пруге чија је обнова при крају која је добила нови и лепши изглед. Осим нове станице, у Орому је већ завршена и реконструкција станичних колосека, па ће путници овде имати квалитетнију услугу, лепши изглед железнице и пријатније путовање возовима.

            

У оквиру реконструкције станице, урађена је нова фасада, замењена је столарија, а уређени су и чекаоница, благајна и канцеларија отправника возова.

Због реконструкције регионалне пруге Суботица – Сента која се приводи крају, путници железнице тренутно се на овој релацији превозе аутобусима. Када радови буду завршени, поново ће свакодневно кроз Ором пролазити шест путничких возова и то три у правцу Суботице, два према Кикинди и један ка Сенти.

                

Захваљујући конкурентним ценама железничког превоза, након што буде завршена реконструкција пруге Суботица – Сента и брзине путничких возова повећане са 10 и 20 на 80 километара на сат, сигурно је да ће и број путника у железничкој станици Ором бити све већи.

На овај начин „Инфраструктура железнице Србије“ и током фебруара 2020. године наставља са реализацијом пројеката реконструкције регионалних пруга и уређења станичних зграда, како би српске железнице постале модерније, боље и лепше, у интересу путника, привреде и државе Србије.

Posted in Вести.