Михајловићева са директорима железничких компанија: Контролисаћу вас нон-стоп!

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са директорима државних железничких предузећа о реализацији пројеката на железници, као и пословању ових компанија.

“Вредност пројеката на железници је око 5,5 милијарди евра и то захтева да железничке компаније ефикасно послују и буду у стању да прате велике инвестиције. Држава нема новца за бацање и зато ћемо нон-стоп контролисати све што радите и како радите, јер грађани морају да имају железницу какву заслужују. Будите спремни на то – истакла је Михајловићева.

Она је директорима нагласила да је реформа железнице оцењена као једна од најбољих које су спроведене у овом делу Европе.

”Управо зато желимо да те резултате видимо и у слици коју грађани и привреда имају о својој железници, у већем превозу путника, у повећању обима терета који се превезе железницом и, наравно, у већој безбедности железнице”, рекла је Михајловићева.

Састанку су присустовали в. д. генералних директора “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић, “Србија воза” Југослав Јовић, “Србија карга” Душан Гарибовић, као и в. д. директора Дирекције за железницу Лазар Мосуровић.

Posted in Вести.