Михајловићева и делегација кинеске компаније ЦЦЕЦЦ о новим пројектима у области железнице

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са делегацијом компаније ЦЦЕЦЦ (China Civil Engineering and Construction Company) о могућностима сарадње на новим пројектима у области железнице.

“Србија жели да буде привредно најбрже растућа земља у региону и стога велику пажњу посвећујемо инвестицијама у област транспорта, у ком модернизација железнице има посебно важно место. Србија има веома добру сарадњу са многим кинеским компанијама, посебно кроз иницијативу “Један појас, један пут”, и драго нам је да је компанија ЦЦЕЦЦ одредила да њихово регионално представништво буде у Београду”, рекла је Михајловићева.

Сун Ман, директор Канцеларије za Балкан компаније ЦЦЕЦЦ, рекао је да је ова компанија посебно специјализована за пројекте у области железнице и да је у Србији заинтересована за пројекат реконструкције пруге Ваљево-Лозница.

“Надамо се да ћемо имати прилике да у оквиру глобалне иницијативе “Један појас, један пут” учествујемо на инфраструктурним пројектима у Републици Србији”, рекао је он.

На састанку је учествовао и генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић.

Posted in Вести.