Железнички чвор Нови Сад спреман за нови ред вожње

Железнички чвор Нови Сад спреман је за прелазак на нови ред вожње, који почиње да важи 15. децембра. Ово је закључено приликом вечерашњег обиласка Новог Сада генералног директора “Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуба Јевтића, са сарадницима.

Руководство “Инфраструктуре железнице Србије” обилазило је данас железничке чворове у Србији, како би се уверили у обученост запослених и спремност инфраструктурних капацитета за нови ред вожње.
Генерални директор Мирољуб Јевтић упознао је запослене у железничким станицама Нови Сад путничка и ранжирна са пројектима модернизације железничке инфраструктуре у Србији, посебно у Војводини.
Посебно је било речи о изградњи пруге за велике брзине између Београда и Суботице, као и о реконструкцији регионалних пруга у Војводини у 2020. години, са акцентом на организацију саобраћаја и рада током великих инфраструктурних радова у новом реду вожње.
Након Новог Сада, руководство “Инфраструктуре железнице Србије” обићи ће и београдски железнички цвор и примити извештај стручних служби о преласку на нови ред вожње.

Posted in Вести.