Због поплава у прекиду железнички саобраћај на пругама Лапово – Краљево и Марковац – Ресавица

Због поплава су данас, 4. јуна, у прекиду две пруге, и то Лапово – Краљево, између станица Гружа и Губеревац и Марковац – Ресавица, између железничких станица Свилајнац и Деспотовац, – изјавио је генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић.

Он је данас новинарима у Великом Градишту  рекао да се тренутно процењује да ће за потпуну санацију критичних места бити потребно око 55 милиона динара.

Јевтић каже да је због изливања бујичних потока на колосек и великих количина воде и земље на прузи јуче у 6.45 сати био обустављен железнички саобраћај на прузи Краљево – Рашка и то на пет места, као и да су све критичне тачке саниране и да је истог дана саобраћај поново успостављен око 14 сати.

-Када је реч о прузи Марковац – Ресавица, не можемо да кажемо тренутно када ће бити успостављен саобраћај између Свилајнца и Деспотовца, јер је ту вода 35 центиметара изнад горње ивице шине, – истакао је Јевтић.

Саобраћај на деоници Свилајнац – Деспотовац обустављен је јутрос у 7.45 сати, због изливања бујичног тока на делу ове пруге.

Јевтић је нагласио да не очекује  да ће због падавина бити нових прекида у железничком саобраћају.

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ су на терену и раде на отклањању последица изливања бујичних потока на колосек, како би железнички саобраћај на деоницама где је у прекиду што пре био успостављен.

Због обилних падавина и велике количине воде у станичном подручју железничке станице Драгачево, током ноћи је за саобраћај возова био затворен и део пруге Чачак – Пожега, али су стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ у раним јутарњим сатима оспособиле ову деоницу пруге за саобраћај.
       

Posted in Вести.