Завршена реконструкција четири тунела на прузи Краљево – Рашка

Инфраструктура железнице Србије“ завршила је 30. маја реконструкцију четири тунела на прузи Краљево – Рашка.

Реконструкција ових  тунела између Краљева и Рашке, укупне дужине око 4,3 километра, трајала је од 4. марта и обухватила је замену колосечног материјала, шина, прагова и туцаника, машинско регулисање колосека, као и чишћење одводних канала.

Реч је о тунелима „Бела Глава“, „Полумир“, „Бојанић“ и „Џелеп“, а последњи пут њихова реконструкција рађена је још 1961. године.

Након завршетка радова у овим тунелима, путнички железнички саобраћај између Краљева и Рашке у потпуности је нормализован, јер је током њихове реконстукције за путнике на овој релацији био организован аутобуски превоз.

 

„Инфраструктура железнице Србије“ ове године реконструисаће укупно 27 тунела на српским пругама, а укупна вредност изведених радова износиће нешто више од милијарду динара. Поред четири тунела између Краљева и Рашке, у току је и реконструкција четири тунела између Бање Ковиљаче и Зворника, а почетком јуна почињу и радови у још четири тунела између Бора и Мајданпека. Поред тога, планирано је да до краја јула буде завршена и реконструкција 15 тунела на „Шарганској осмици“ , што од изградње пруге Мокра Гора – Шарган Витаси никада до сада није урађено.

                     

Posted in Вести.