Уређај путног прелаза у Мајуру поправљен данас око 13.00 сати, безбедност саобраћаја није била угрожена

Уређај аутоматског путног прелаза у насељу Мајур, код Шапца, на прузи Рума – Шабац – Зворник Нови, поправљен је данас, 25. јуна, око 13 сати, након што је оштећен 20. јуна око 17 сати, када је возач друмског возила након преласка преко пруге изашао из својих кола и поломио обе рампе.

Квар на електронским склоповима уређаја путног прелаза додатно су проузроковали удари грома у два наврата током непогода које су претходних дана задесиле овај крај.  

На замени механизама уређаја путног прелаза и отклањању квара на електронским склоповима уређаја путног прелаза на терену су радиле стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ и представници компаније, која је произвођач уређаја на овом путном прелазу.

Рад путног прелаза у Мајуру ће се и даље континуирано пратити и контролисати, док не прође опасност од јачих временских непогода.

Напомињемо да док је путни прелаз у квару, железнички саобраћај одвија се у складу са важећим железничким прописима. У складу са железничким прописима и правилницима, при наиласку воза на аутоматски путни прелаз који је у квару, машиновођа даје звучни сигнал и зауставља се испред самог путног прелаза, опрезно настављајући даљу вожњу тако да се потпуно искључи могућност ванредног догађаја.

На снимку који су данас емитовали поједини медији, види се да железничари раде на отклањању квара на путном прелазу, као и да је машиновођа воза поступио у потпуности поштујући правилник и прописану процедуру, тако да безбедност саобраћаја ничим није била угрожена.

Posted in Вести.