У железничкој станици Београд Центар од данас раде два новоизграђена лифта

Два новоизграђена лифта у железничкој станици Београд Центар пуштена су данас, 20. јуна, у рад.

На тај начин „Инфраструктура железнице Србије“ је изградњом лифтова омогућила путницима и корисницима услуга пратећи њихове потребе да се са коте 105 директно спусте на шести перон или да се одатле лифтовима попну до улице.

У станици Београд Центар постављени су пиктограми који ће усмеравати путнике, а радници „Инфраструктуре железнице Србије“ дежурају крај лифтова и корисницима пружају основне информације.

„Инфраструктура железнице Србије“ издвојила је укупно 56,3 милиона динара за изградњу нових лифтова, који првобитним пројектом нису ни били предвиђени у Београд Центру.

Носивост сваког од два лифта је по хиљаду килограма, а сваки од њих може да прими по тринаест особа.

Радовима који су трајали скоро четири месеца, било је обухваћено просецање плоче, монтажа челичних конструкција, постављање и уградњa 2 лифта, са постављањем пиктограма, као и уређење тротоара и прилазних површина у зони лифтова.

„Инфраструктура железнице Србије“ је сагледавајући и пратећи потребе путника и корисника услуга реаговала, обезбедила финансијска средства и спровела све неопходне процедуре за изградњу лифтова у Београд Центру.

У претходном периоду, дежурни железничари су помагали путницима и особама са посебним потребама у самој станици, али су то била привремена решења.

Posted in Вести.