“Инфраструктура железнице Србије” на 45. Међународном сајму грађевинарства

„Инфраструктура железнице Србије“ представља се на 45. Међународном сајму грађевинарства, који се под називом „Будућност градимо сада“ одржава на Београдском сајму од 17. до 20. априла 2019. године.

„Инфраструктура железнице Србије“ у Хали 4 Београдског сајма представља пројекте модернизације железничке инфраструктуре, обнове регионалних пруга, уређења путних прелаза и станица, потврђујући и на овај начин да је железничка инфраструктура тренутно највеће градилиште у Србији.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре покровитељ је београдског Сајма грађевинарства, који представља најзначајнији специјализовани сајам из ове области у региону Југоисточне Европе. Ове године на Сајму грађевинарства представиће се преко 600 излагача из 27 земаља.

Отварајући 45. Међународни сајам грађевинарства, државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александра Дамњановић, истакла је да је да се грађевинарство креће узлазном путањом, као и да су реформе у том сектору дале важне резултате, а да је пре реформе у сектору грађевинарства та област скоро била замрла.

-Тренутно је активно 40.000 градилишта, у последње четири године изграђено је и асфалтирано 300 километара ауто-путева, а ради се интезивно и на обнављању железничких пруга, односно железничке инфраструктуре у целини, – истакла је Дамљановићева.

Она је навела да је покренут и нови инвестициони циклус у области инфраструктуре вредан пет милијарди евра и да се ове године планирају реализација и изградња пет нових ауто-путева и наставак изградње железничке приге Београд-Будимпешта, као и обнова железничких пруга на територији целе Србије.

Штанд „Инфраструктуре железнице Србије“ данас су обишли генерални директор Мирољуб Јевтић и извршна директорка ове компаније Драгана Лалошевић. Том приликом они су потврдили да железничка инфраструктура са тренутним инвестицијама вредним четири милијарде евра представља највеће градилиште у Србији.

Након што је отворила сајам, државна секретарка Дамњановић обишла је и штанд „Инфраструктуре железнице Србије“. На штанду је са пи-аром ове компаније Ненадом Станисављевићем, погледала мултимедијалну презентацију и мапу пројеката, на којој је приказана модернизација и реконструкција железничке инфраструктуре у Србији. Том приликом било је речи о изградњи пруге за велике брзине Београд – Будимпешта, као и о другим железничким инфраструктурним пројектима.

С обзиром да „Инфраструктура железнице Србије“ и у овој, као и у наредним годинама у плану има модернизацију и реконструкцију великог броја пруга, обнову путних прелаза и станичних зграда, учешће на овогодишњем Сајму грађевинарства у Београду, је од битног деловања како за саму компанију, тако и њеним деловањем за целокупну привреду у нашој земљи.

Posted in Вести.