На путном прелазу у Младеновцу лопов украо сигурносну камеру, на путним прелазима у Ратарима и Рабровцу више пута украдени знаци друмске сигнализације

На новоизграђеном путном прелазу „Пијаца“ у Младеновцу, који је пре само двадесетак дана пуштен у рад, лопов је током ноћи украо видео сигурносну камеру.

У ноћи између 18. и 19. марта, тридесетак минута после поноћи, лопов је дошетао до путног прелаза, обукао радно одело, попео се на рефлекторски стуб, скинуо видео камеру и одшетао са места крађе. За свега десетак минута са новог путног прелаза у Младеновцу однета је видео опрема.

Крадљивац није знао да његову лоповску акцију снима још једна сигурносна камера на овом путном прелазу:

„Инфраструктура железнице Србије“ снимак и фотографије са овог путног прелаза доставиће уз кривичну пријаву која се припрема.

Овом крађом није само нанета материјална штета због украдене камере, већ се без сигурносних снимака са новог путног прелаза  не може на прави начин пратити стање безбедности  железничког и друмском саобраћаја на овом месту.

У најсавременији аутоматизовани путни прелаз „Пијаца“ у Младеновцу, „Инфраструктура железнице Србије“ уложила је око 20 милиона динара и изградила га управо због потреба грађана овог насеља.

Дрском крађом сигурносне опреме лопов је за свега десетак минута угрозио напоре „Инфраструктуре железнице Србије“ да се у насељу Пијаца подигне ниво безбедности на путном прелазу.

У оквиру свеобухватне модернизације железничке инфраструктуре у Србији повећању безбедности на путним прелазима даје се велики значај. Само у протеклих годину дана аутоматизовано је 14 путних прелаза у Србији.

Међутим, уколико несавесни возачи свакодневно ломе бранике, а лопови краду сигурносну опрему, сви напори „Инфраструктуре железнице Србије“ не  могу да дају жељене ефекте.

„Инфраструктура железнице Србије“ очекује да ће лопов брзо бити пронађен и кажњен.

Подсећамо да „Инфраструктура железнице Србије“ поставља видео надзор на пругама и путним прелазима у Србији и упозоравамо крадљивце да њихова недела не могу проћи некажњено.

Истовремено, недалеко одатле, на прузи Младеновац – Паланка, на путним прелазима у местима Ратари и Рабровац, лопови су више пута украли знаке вертикалне друмске сигнализације и на тај начин директно угрозили безбедност саобраћаја.

Општина Смедеревска Паланка, као управљач путне инфраструктуре, максимално се труди да нове саобраћајне знакове на путним прелазима постави у што краћем року, али чим то учине, преко ноћи их лопови поново украду.

Да би се тај проблем у местима Ратари и Рабровац решио, „Инфраструктура железнице Србије“ ће на овим путним прелазима поставити рефлекторско осветљење и видео надзор.

Апелујемо на све грађане на чувају железничку имовину и да њеним уништавањем не угрожавају безбедност свих учесника у саобраћају. Истовремено, упозоравамо да ће „Инфраструктура железнице Србије“ против свих који краду или уништавају железничку опрему и имовину поднети кривичне пријаве, уверени да ће починиоци бити откривени и кажњени.

     

     

      

Posted in Вести.