Упозорење и апел “Инфраструктуре железнице Србије” возачима: На путним прелазима на прузи Ниш – Зајечар поштујте сигнализацију, због саобраћаја возова за ремонт пруге

„Инфраструктура железница Србије“ започела је 25. фебруара реконструкцију пруге Ниш – Зајечар, која ће трајати све до краја августа 2020. године.

Реконструкција ове пруге обавља се у условима тоталне обуставе железничког саобраћаја између Ниша и Зајечара.

Међутим, овом пругом ће се и у наредном периоду кретати радни возови и механизација „Инфраструктуре железнице Србије“ за обављање ремонта и возови за превожење материјала на градилишта.

Имајући то у виду, а  с обзиром да се на прузи између Ниша и Зајечара налази чак 90 путних прелаза, упозоравамо возаче друмских возила и све учеснике у саобраћају да на путним прелазима дуж ове пруге воде рачуна и поштују знаке вертикалне друмске сигнализације, како би се избегле несреће.

На путним прелазима који су обезбеђени браницима или полубраницима, због извођења радова на реконструкцији пруге рампе неће радити, али је железничко особље које учествује у организацији саобраћаја радних возова и возова за транспорт материјала  на прузи Ниш – Зајечар упознато са тим. Ови возови ће се заустављати испред путних прелаза, звучним сигналом упозоравати учеснике у саобраћају, и тек када се увере да на путним прелазима нема друмских возила, наставиће вожњу преко путних прелаза.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, да и поред тога што је пруга Ниш – Зајечар затворена за јавни саобраћај возова, обавезно поштују сигнализацију на путним прелазима, како би се на тај начин очувала безбедност и сачували животи људи.

Posted in Вести.