Железнички саобраћај функционише без прекида, преко хиљаду железничара непрекидно дежура дуж пруга

Железнички саобраћај на територији читаве Србије функционише без прекида, у условима великих снежних падавина.

О томе говори извршни директор “ИЖС” – а Милан Максимовић:

Централни оперативни штаб „Инфраструктуре железнице Србије“ за рад у зимским условима и стручне службе ове компаније организовале су непрекидно дежурство, како би се на најбољи и најефикаснији начин реаговало у условима временских неприлика.

Поред Централног оперативног штаба, на територији „Инфраструктуре железнице Србије“ организовано је и 43 регионалних Оперативних штабова, који непрекидно прате ситуацију на терену.

На терену дуж пруга организовано је преко хиљаду радника „Инфраструктуре железнице Србије“,спремних да у најкраћем року реагују у случају већих проблема проузрокованих снежним падавинама.

Висина снежног покривача на пругама у Србији је између 10 и 20 центиметара, а дежурне екипе „Инфраструктуре железнице Србије“ чисте пруге, скретнице, пероне и прилазне путеве, обезбеђујући на тај начин услове да се железнички саобраћај несметано одвија.

„Инфраструктура железнице Србије“ благовремено је обавила све припреме за рад у зимским условима, а са првим снегом активирани су сви планови за поступање у оваквим ситуацијама.

„Инфраструктура железнице Србије“ непрекидно прати ситуацију широм Србије са снежним падавинама, како би се у случају потребе благовремено и ефикасно реаговало.

Posted in Вести.