Представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. учествовали су на састанку Европске комисије под називом „Платформa за промене – положај жена у транспортном сектору“

У организацији Европске комисије, одржан је 27. новембра у Бриселу, састанак  „Платформе за промене – положај жена у транспорту“.  Реч је о посебном телу које је тачно пре годину дана оформљено на иницијативу комесарке за траснпорт Виолете Булц  чији је циљ размена примера добре праксе између транспортних компанија, као и успостављање пројеката који ће допринети унапређењу родне равноправности у транспортном сектору.

Овогодишњи састанак окупио је преко 200 представника институција Европске уније, из  компанија различитих видова саобраћаја, међународних транспортних организација, као и представнике института и образовних институција. Једини представници транспортних компанија из Србије на овом састанку били су представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д и „Србија Воза“ а.д..

Важне теме састанка односиле су се на унапређење родне равноправности и мере које у великој мери доприносе том унапређењу. Такође, представници Европске комисије су говорили о резултатима две студије које се тичу успостављања привлачнијег транспортног сектора за будуће генерације, као и повећања запошљавања жена у транспортном сектору.

 

 

Захваљујући активном учешћу у истраживањима у области родне равноправности и одличним резултатима које је ИЖС остварила у овој области упућен је позив и представницима наше компаније. На овом састанку Европске комисије у име ИЖС учествовале су Наташа Јовановић, менаџер за људске ресурсе и заједничке послове и Бојана Радовановић, главни координатор за међународне послове, док је у име „Србија Воза“ учествовала Славица Анић Јевтић, повереник за етику. 

Posted in Међународна сарадња and tagged .