„Инфраструктура железнице Србије” са конзорцијумом Института „Михајло Пупин” и „Телефонкабл” потписала уговор о рехабилитацији електротехничке инфраструктуре на Коридору 10, вредан око три и по милиона евра

„Инфраструктура железницe Србије“ потписала је са конзорцијумом домаћих компанија, који чине Институт „Михајло Пупин“ и „Телефонкабл“, уговор о рехабилитацији и модернизацији електротехничке инфраструктуре на пругама међународног железничког Коридора 10.

Уговор су потписали генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ др Мирољуб Јевтић и у име конзорцијума др Владан Батановић, помоћник директора Института „Михајло Пупин“.

-Вредност уговора је око 3 милиона 488 хиљада евра, а њиме је обухваћена рехабилитација електротехничке инфраструктуре на пругама железничког чвора Београд и деоницама Стара Пазова – Шид, Ресник – Лапово и Мала Крсна – Велика Плана. Средства су обезбеђена из кредита Европске банке за обнову и развој, а предвиђени рок за реализацију уговорених радова је 400 дана, – рекао је након потписивања уговора Мирољуб Јевтић, генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“.

У оквиру ових радова, у београдском железничком чвору и на деоници барске пруге од Београда до Ваљева биће постављено 120 километара оптичких каблова. Захваљујући томе, биће осветљено 25 путних прелаза од Београда до Ваљева, а на њима ће бити инсталиран и видео надзор, што ће значајно допринети побољшању безбедности железничког саобраћаја на путним прелазима.

Рехабилитација и модернизација електротехничке инфраструктуре на магистралним деоницама представља значајан допринос повећању ефикасности и безбедности железничког саобраћаја на српским пругама.

Конзорцијум домаћих фирми до посла је дошао на међународном тендеру, у складу са правилима ове међународне банке.

Posted in Вести.