Нови аутоматизовани путни прелаз “Клење” пуштен у рад

„Инфраструктура железнице Србије“ у месту Клење, на магистралној прузи Београд – Младеновац, пустила је у рад нови, аутоматизовани путни прелаз „Клење“ обезбеђен савременим сигнално-сигурносним уређајима.

У оквиру радова на подизању нивоа осигурања на овом путног прелазу, који се налази у београдској општини Вождовац,  постављени су полубраници и путни сигнали, осветљење, видео надзор, вибро траке и гумени панели на коловозном делу, а асфалтирани су и прилазни путеви у зони укрштања пута и пруге.

Вредност изведених радова је око 22 милиона динара, од чега је „Инфраструктура железнице Србије“ обезбедила 10,5 милиона динара из сопствених средстава, а преосталих 11,5 милиона динара обезбеђено је кроз донацију у опреми компанија „Сигналинг“ и „Алтпро“.

Путни прелаз „Клење“ је други од укупно девет  путних прелаза широм Србије, које ће до краја ове године „Инфраструктура железнице Србије“ обезбедити полубраницима и светлосном сигнализацијом, а на основу захтева локалних самоуправа, због повећаног обима друмског саобраћаја.

Тако је недавно пуштен у рад и аутоматизовани путни прелаз „Рајинце“, између железничких станица Бујановац и Букаревац, на међународном железничком Коридору 10, између Ниша и Прешева, а наредних дана са завршетком реконструкције пруге Нови Сад – Зрењанин у рад ће на овој деоници бити пуштен и аутоматизовани путни прелаз „Перлез“.

До краја године планирано је да буду завршени радови и пуштено у рад још шест путних прелаза, и то: „Пијаца“ у Младеновцу, „Брасина“ у Брасини, „Стражара 104“ у Суботици, „Ђорђево“ између Лесковца и Ђорђева, на прузи Ниш – Прешево, као и два путна прелаза у чачанским насељима Мршинци и Балуга.

             

Posted in Вести.