Постављено осветљење на осам путних прелаза на најфреквентнијим деоницама на Коридору 10 и барској прузи

„Инфраструктура железнице Србије“ у протекла два месеца поставила је осветљење на осам путних прелаза обезбеђених савременом аутоматском опремом, на најфреквентнијим деоницама на међународном железничком Коридору 10 између Београда и Шида и на барској прузи између Ресника и Ваљева.

На тај начин „Инфраструктура железнице Србије“ спровела је додатне мере за обезбеђење безбедног одвијања железничког и друмског саобраћаја на најфреквентнијим путним прелазима на Коридору 10 и барској прузи.

На магистралној прузи Београд – Шид осветељена су три путна прелаза, и то између станица Голубинци и Путинци, затим између станица Путинци и Рума као и између станица Мартинци и Кукујевци.  

На барској прузи осветљено је пет путних прелаза између Диваца и Ваљева, и то путни прелази „Кристал“, „Лукавац“, „Антонића капија“, „Попучке“ и „Грабовачки“.

Поред осветљења, на овој деоници барске пруге, у зони насељеног места „Попучке“ постављене су и вибро траке на даљинама од 80, 120 и 240 метара испред зоне путног прелаза као додатне мере упозорења са циљем повећања безбедности железничког и друмског саобраћаја.

У првој половини августа вибро траке биће уграђене и на путним прелазима „Кристал“ и „Антонића капија“, на барској прузи између Диваца и Ваљева.

Постављањем вибро трака успорава се друмски саобраћај у близини путних прелаза, па ће возачи бити принуђени да смање брзину возила у овој зони, чиме се повећава безбедност саобраћаја и смањује број несрећа на путним прелазима.

„Инфраструктура железнице Србије“ све ове мере повећања безбедности на путним прелазима између Београда и Шида, односно између станица Дивци и Ваљево на барској прузи, реализовала је и сопствених средстава.

 

УСКОРО ВИДЕО НАДЗОР НА 40 ПУТНИХ ПРЕЛАЗА

           

„Инфраструктура железнице Србије“ планира да у наредном периоду угради сто километара оптичких каблова, преко којих ће функционисати систем видео надзора на 40 путних прелаза у Србији. Ти путни прелази биће и осветљени.

Средства у износу од три и по милиона евра су обезбеђена из кредита Европске банке за обнову и развој, а тендер за рехабилитацију електротехничких постројења  објављен је почетком јула 2018. године.

Posted in Вести.