Реаговање “Инфраструктуре железнице Србије” поводом тенденциозних снимака на железничкој станици Топчидер: прописно уређени перони против искривљених слика

Од вечерас, 27. јула 2018. године, воз за Бар полазиће само са првог перона, тако да путници одмах по куповини карте уређеном стазом долазе до перона и одатле директно улазе у воз.

На тај начин, од вечерас више се неће понављати ситуације да путници скраћују раздаљину до воза, тако што несавесно претрчавају преко шина.

Подсећамо да je скраћење пута од педесет метара угрожавало свакога ко је хтео да на такав начин брже стигне до воза.

Обавеза „Инфраструктуре железнице Србије“ је и безбедност свих путника и зато смо и јутарње и вечерње поласке за Бар пребацили на први колосек, где је искључена потреба за претрчавањем преко шина.

На тај начин искључена је могућност нових и тенденциозних снимака, којима се злонамерно искривљује истина и сакрива слика да грађани могу уређеном стазом да дођу до воза.

На станици Топчидер постоје уређени перони, чија је дужина продужена још 16. јуна, када је кренуо први воз из ове станице за Бар. Такође, путницима је на располагању уређена чекаоница, благајна, инфо пулт, тоалети и прилаз за лица са инвалидитетом.

Железничка станица Топчидер је привременог карактера и за саобраћај возова до Црне Горе служиће до изградње нове Техничко – путничке станице Земун, површине 35 хектара.

 

 

 

 

     

Posted in Вести.