Посао за 25 нових отправника возова на прузи Пожаревац – Мајданпек

“Инфраструктура железнице Србије“ примила је у радни однос 25 отправника возова, који ће од 1. августа почети да раде.

Од тог броја, у организационом делу Зајечар радиће петнаест, а у организационом делу Пожаревац десет отправника возова, и биће ангажовани на прузи Пожаревац – Мајданпек, чији ремонт је у току, јер ће након завршетка радова оживети путнички и теретни железнички саобраћај на овој деоници.

Генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић пожелео је добродошлицу у велику железничку фамилију новопримљеним отправницима возова, који су јуче потписали уговоре о раду,

-Ово је изузетан дан за вас и за нас, јер се после толико година обнавља железнички кадар. Долазе млади, стручни људи и све што је Влада Републике Србије до сада учинила улажући у железничку инфраструктуру, имало је за резултат и кадровску обнову. Ви сте прави доказ за то. Ваш пријем у радни однос резултат је наших напора да обновимо једну од најзначајнијих регионалних пруга у Србији између Пожаревца и Мајданпека, дугу деведесет километара. Већ ових дана са реконструкцијом пруге стижемо до 45. километра и свакако на време, у року, пруга ће 21. новембра бити отворена за саобраћај. А ви ћете до тада вредно да учите и да радите, да се припремате за полагање приправничког испита и након тога да самостално почнете свој рад, – поручио је генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић младим железничарима и истакао да је посао отправника возова један од најзначајнијих на железници.

Мишела Николић, саветница потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић, пожелела је добродошлицу на железницу новопримљеним запосленима и пренела им честитке потпредседнице Владе Србије.

Новозапослени радници до посла су дошли након спроведеног јавног конкурса, а радиће на одређено време до полагања стручног испита, најкасније до годину дана. Након полагања стручног испита, они ће закључити и уговоре о раду на неодређено време.

Кандидати за отправнике возова и овај пут полагали су тест знања и познавања прописа, на основу чега је „Инфраструктура железнице Србије“ у радни однос примила најбоље кадрове.

 

Пријем запослених у „Инфраструктури железнице Србије“ реализован је уз сагласност Владе Републике Србије, на основу образложеног предлога ове железничке компаније.

„Инфраструктура железнице Србије“ крајем новембра завршиће ремонт пруге Пожаревац – Мајданпек, након чега ће после пуних пет година бити створени услови за поновно успостављање путничког железничког саобраћаја на овој релацији, али и за повећање броја возова у теретном саобраћају.

„Инфраструктура железнице Србије“ у оквиру текућег одржавања пруга сопственим средствима и капацитетима започела је крајем маја радове на реконструкцији ове једноколосечне пруге, изграђене пре осамдесет година. Последњи пут су поједине њене деонице ремонтоване још пре скоро три деценије, па је због лошег стања пруге, брзина возова пре ремонта на појединим деоницама била је свега десет километара на сат. Због тога путничких возова између Пожаревца и Мајданпека нема већ пет година, а дневно овом деоницом прође свега пар теретних возова прелазећи је за пуна четири сата.

Подсећамо да је средином маја ове године „Инфраструктура железнице Србије“ након спроведеног јавног конкурса и тестирања већ примила у радни однос 43 радника у извршним службама, који раде у железничким чворовима Ужице, Суботица и Рума, тамо где је то било и најпотребније.

И пријем у радни однос 25 отправника возова, који ће бити ангажовани на прузи Пожаревац – Мајданпек, потврђује да „Инфраструктура железнице Србије“ захваљујући свеобухватној модернизацији и актуелним пројектима који се реализују, постаје све атрактивнија за запошљавање нових кадрова.

Posted in Вести.