На путном прелазу “Попучке”, на прузи Ресник – Ваљево, постављена лед расвета и вибро траке

„Инфраструктура железница Србије“  поставила је лед расвету и вибро траке на путном прелазу „Попучке“, на прузи Ресник – Ваљево,  како би се повећала безбедност на овом месту.

Постављањем лед расвете омогућена је знатно боља и већа видљивост на путном прелазу „Попучке“, посебно у ноћним условима. Уз то, постављањем вибро трака на путу пре наиласка на путни прелаз, возачи друмских возила биће принуђени да смање брзину и додатно упозорени на близину пруге.

На тај начин, возачи друмских возила биће раније упозорени да је неопходно да у вожњи додатно повећају опрез.

Због проширења магистралног пута поред пруге Ресник – Ваљево, које је рађено пре десетак година, осе пута и пруге налазе се на само неколико метара удаљености, због чега није могуће постављање браника и полубраника на овом путном прелазу.

 

Због тога је „Инфраструктура железнице Србије“, у сопственој организацији и о свом трошку поставила лед расвету и вибро траке на путном прелазу у Попучкама, као један од начина повећања безбедности саобраћаја.

Поред путног прелаза „Попучке“, лед расвета је уграђена на путном прелазу „Антонић капија“ и првом путном прелазу од станице Дивци ка Ваљеву, док ће вибро траке до краја јуна бити постављене и на путном прелазу „Антонић капија“.

 

 

Posted in Вести.