“Правилно је безбедно” и у Великој Плани

Око сто ученика млађих разреда у Основној школи “Надежда Петровић” у Великој Плани, пратило је и активно учествовало у едукатином предавању које је организовала “Инфраструктура железнице Србије”, у оквиру акције “Правилно је безбедно”.

Едукативни тим “Инфраструктуре железнице Србије” одржао је мултимедијалну презентацију у оквиру акције “Правилно је безбедно”, са циљем повећања безбедности на путним прелазима и у близини пруге. Кроз интерактивну комуникацију, најмлађи основци имали су прилику да се на приступачан и занимљив начин упознају са правилима безбедног и сигурног понашања на путним прелазима и у близини пруге.

Значај предавања одржаних у Великој плани је још већи, јер се налази на траси међународног железничког Коридора 10, крзо Србију, па су интензитет саобраћај и брзина возова знатно виши у односу на друге пруге.

И ученици који су учествовали у предавању показали су завидан ниво знања када је реч о железничком саобраћају, а многи од ђака са поносом и задовољством су истицали да им је чланови породице и пријатељи раде на железници.

– Ово предавање омогућило је нашим ученицима да, осим пријатног и лепог дружења са железничарима, науче правила безбедног преласка преко пруге. Иако у близини наше школе немамо путне прелазе, свакако да је изузетно важно и корисно да се млади упознају како да безбедно прелазе преко пруге, што ће им као учесницима у саобраћају свакако бити значајно, – рекла је Весна Илић, директорка Основне школе “Надежда Петровић”.

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .