“Правилно је безбедно” у Сремској Митровици и Лаћарку – 430 ученика

Акција „Правилно је безбедно“ о безбедности на путним прелазима и у близини пруге у овој школској години завршена је 11. маја предавањима у Сремској Митровици и Лаћарку.

У Основној школи „Свети Сава“ у Сремској Митровици у акцији је учестовало око 250 ученика млађих разреда, док је у Основној школи „Трива Витасовић Лебарник“ у Лаћарку предавањима присуствовало око 180 ученика од првог до четвртог разреда.

То значи да је око 430 ученика на територији Сремске Митровице активно учествовало у друштвено одговороној кампањи „Инфраструктуре железнице Србије“.

На тај начин успешно, онако како је текла и читава двомесечна акција, завршена је акција „Инфраструктуре железнице Србије“ о безбедности на путним прелазима и у близини пруге „Правилно је безбедно“. Добра организација, велики број ученика, активно учешће у презентацији, одлична сарадња са школама и похвале за иницијативу „Инфраструктуре железнице Србије“  карактерисали су предавања у Сремској Митровици и Лаћарку, као што је то био случај и током читаве кампање и акције одржане у шездесетак школа широм Србије.

– Наша школа учествује у свим пројектима који за тему имају безбедност. У Лаћарку имамо путни прелаз и зато је битно да се ученици упознају са правилима безбедног понашања на железници и у близини пруге. Још је значајније уколико деца и родитељи буду разговарали о овим предавањима и размишљају о томе, јер ће то бити пуни и прави допринос безбедности на путним прелазима, – рекла је Ђурђица Стојаковић, педагог у Основној школи „Трива Витасовић Лебарник“ у Лаћарку.

– Наша школа налази се у близини пруге и путног прелаза, деца у школу долазе сама и зато је овакав вид едукације веома битан, а акција одлична за ученике млађих разреда, – рекла је директорка Основне школе „Свети Сава“ у Сремској Митровици Драгана Сретеновић.

Предавањима о безбедности на путним прелазима у основним школама у Сремској Митровици, Лаћарку, Чортановцима и Инђији 11. маја, завршена је акција „Правилно је безбедно“ у овој школској години.

Већ сада, с обзиром на значај читаве акције и интересовање школа, сигурно је да ће акција бити настављена након летњег школског распуста, у новој школској години.

„Инфраструктура железнице Србије“ акцију „Правилно је безбедно“ организовала је у оквиру међународне организације „ИЛКАД“ задужене за медијске, промотивне, едукативне и друштвено одговорне активности са циљем повећања безбедности на путним прелазима, а под покровитељством Међународне железничке уније. 

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .