“Правилно је безбедно” у Руми

Инфраструктура железнице Србије“ акцију „Правилно је безбедно“ успешно је 4. маја организовала у Руми

Око петсто ученика млађих разреда основних школа у Руми обухваћено је друштвено одговорном, едукативном кампањом „Правилно је безбедно“, коју је „Инфраструктура железнице Србије“ организовала у овом граду 3. Маја.

Око 150 ученика трећег и четвртог разреда Основне школе „вељко Дугошевић“, око 250 млађих основаца у Основној школи „Змај Јован Јовановић“ и око 100 ученика трећег разреда у Основној школи „Душан Јерковић“ активно је учествовало у мултимедијалној презентацији едукативног тима „Инфраструктуре железнице Србије“, која има за циљ повећање безбедности на путним прелазима.

Едукатори „Инфраструктуре железнице Србије“ путем интерактивне комуникације, подучава основце основним правилима безбедног понашања на путним прелазима и у близини пруге.

Ученици из све три основне школе у Руми не само да су пажљиво пратили ова предавања, већ су својим одговорима и активно учествовали у презентацији, а занимљиво је и да су запослени у овим школама имали низ предлога како да акција буде успешнија, а безбедност на путним прелазима на вишем нивоу.

-Свака кампања о безбедности у саобраћају важна је за ученике. Наши ученици приликом доласка у школу не прелазе пругу и мало деце користи железници. Али у Руми имамо железничку станицу, има и доста возова и зато је веома корисно да ђаци чују како треба да се понашају на путним прелазима и у близини пруге, – каже директорка школе „Вељко Дугошевић“ Јасмина Вукановић.

И Жаклина Неговановић, помоћница директора основне школе „Змај Јован Јовановић“ истакла је да је кампања „Инфраструктуре железнице Србије“ веома корисна и позитивна, и додала:

-Ученици се кроз наставно градиво упознају са културом понашања у саобраћају, али је ово изузетна прилика и да се упознају са правилним и безбедним понашањем на путним прелазима. То се посебно односи на најмлађе ученике, који се на овај начин можда и први пут сусрећу са овом темом.

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .