У Панчеву 480 ученика у акцији

Око 480 ученика из две панчевачке основне школе било је обухваћено акцијом “Правилно је безбедно”, коју је “Инфраструктура железнице Србије” организовала 4. маја у овом граду.

У Основној школи “Свети Сава” едукативни тим “Инфраструктуре железнице Србије” одржао је две мултимедијалне презентације о правилном и безбедном понашању на путним прелазима, а предавањима је присуствовало 240 ученика млађих разреда.

И у Основној школи “Мирослав Мика Антић” предавањима је присуствовало 240 ученика трећег и четвртог разреда.

Панчевачки основци са интересовањем су пратили предавања о безбедности у железничком саобраћају и активно учествовали у њима, показавши при том да су се добро упознали са свим опасностима које са собом носи неправилно и неодговорно понашање на путним прелазима и у близини пруге.

У обе панчевачке школе руководство је позитивно оценило иницијативу и похвалило акцију „Инфраструктуре железнице Србије“.

Тако је Марија Пољак, директорка Основне школе „Свети Сава“ изјавила да је реч о веома доброј пројекту, да су предсавања била корисна, а да је ђацима посебно значајн и занимљив био практгичан део.

            -Насеље у којем се налази наша школа је на крају града, имамо у близини путни прелаз и ово је била јединствена прилика да се ученици практично упознају са правилним и безбедним понашањем у близини пруге. Била је ово добра прилика да се ђаци наше школе кроз конкретне примере и очигледне садржаје упознају са ситуацијама које их чекају на путним прелазима и у близини пруге, – рекла је Драгана Крстић, директорка Основне школе Мирослав Антић Мика“ .

„Инфраструктура железнице Србије“ организује током текуће школске године друштвено одговорну кампању „Правилно је безбедно“, са циљем повећања безбедности на путним прелазима и у близини пруге. Акција се организује под покровитељством Међународне железничке уније, а у оквиру међународне организације „ИЛКАД“ задужене за медијске и промотивне активности са циљем повећања безбедности на путним прелазима. Србија се од почетка укључила у ову међународну кампању 2009. године, а данас у њој учествује преко стотину железничких управа и међународних организација и институција.

           

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .