И железнички Кусадак у акцији “Правилно је безбедно”

Кусадак, место на траси међународног железничког Коридора 10 кроз Србију, познато је по две ствари. Прво је званичан статистички податак да је Кусадак  највеће село по површини у Србији. Друга чињеница није званична, али је поуздано тачна, да је Кусадак познат по највећем броју железничара који у њему живе.

Зато је едукативно предавање које је “Инфраструктура железница Србије” одржала 10. маја у Основној школи “Брана Јевтић” у Кусатку, у оквиру друштвено одговорне акције “Правилно је безбедно” било изузетно значајно и занимљиво. У мултимедијалној презентацији о безбедности на путним прелазима и у близини пруге учествовало је око 130 ученика млађих разреда ове основне школе.

Кроз интерактивну комуникацију едукатори “Инфраструктуре железнице Србије” упознали су основце из Кусатка, са правилима безбедног понашања на путним прелазима и у близини пруге. Основци из овог градића на Коридору 10 показали су да одлично познају железницу и правила понашања на путним прелазима и у близини пруге. Поред тога, многима од њих родитељи, рођаци или комшије раде на железници, па је било изузетно занимљиво са овим основцима разговарати о пругама, возовима и путним прелазима.

– Овакво предавање до сада нисмо имали у школи. У свакодневној настави немају прилику да се на овакав начин упознају са железницом и путним прелазима и зато је акција “Инфраструктуре железнице Србије” изузетно корисна. За нас је ово предавање посебно важно и због чињенице да је Кусадак традиционално железничко место на Коридору 10, где је саобраћај и интензитет возова изузетно велики, – рекао је заменик директора Основне школе “Брана Јевтић” Кристијан Такач.

           

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .