Михајловићева са директорима железничких и путарских државних предузећа

Више од тридесет инфраструктурних пројеката у Србији у области железничког и друмског саобраћаја изводи се по плановима и ни на једном није било прекида радова, без обзира на крај грађевинске сезоне, закључено је на састанку потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић, са директорима железничких компанија, „Путева Србије“, „Коридора Србије“ и пројектантских кућа Саобраћајног нститута ЦИП и Института за путеве.

Када су у питању железнички пројекти, између осталог, нови Жежељев мост у Новом Саду биће отворен за железнички саобраћај почетком априла, док ће БГ воз од половине априла ићи реконструисаном пругом од Раковице до Ресника. Биће одржани и преговори са кувајтским фондом у вези са завршетком друге фазе и изградњом нове железничке станице Прокоп, а на јесен би већ могли да почну радови на електрификацији пруге Ниш–Димитровград.

На састанку је било речи и о актуелним пројектима и радовима у друмском саобраћају чија је реализација у току, као и о активностима које предстоје у наредном периоду.

Posted in Вести.