И Шабац у акцији “Правилно је безбедно”

И две основне школе у Шапцу прикључиле су се друштвено одговорној кампањи „Инфраструктуре железнице Србије“ под називом „Правилно је безбедно“, чији је циљ повећање безбедности на путним прелазима.

У акцији „Правилно је безбедно“ 28. марта у Шапцу учествовале су Основне школе „Вук Караџић“ и „Јанко Веселиновић“, а едукативним предавањима и мултимедијалном презентацијом било је обухваћено укупно 130 ученика млађих разреда из ове две школе.

Значај акције организоване у Шапцу још је већи, јер су управо тога дана почели радови на реконструкцији пруге Шабац – Лозница, којом путнички возови нису саобраћали пуних тринаест година. На тај начин „Инфраструктура железнице Србије“ наставила је да акцију организује, између осталих,  у оним градовима у којима се обнављају или модернизују пруге и железнички саобраћај.

Четрдесет основаца у школи „Вук Караџић“ и деведесет ученика у школи „Јанко Веселиновић“ пажљиво је и заинтересовано пратило предавања едукатора „Инфраструктуре железнице Србије“ о томе како се треба правилно и безбедно понашати на путним прелазима, у близини пруге и на железници. Након тога, школарци су показали да су доста тога показали и научили када је о овој области реч.

-Изузетно је значајно да се безбедност ученика истакне и повећа, и да деца иду у школу или се из ње враћају безбедно. Кампања „Правилно је безбедно“ за нас је изузетно повољна и значајна, посебно због чињенице да се у реону наше школе ученици сусрећу са путним прелазима. Зато и на овај начин треба допринети повећању безбедности у школи, – рекао је Драгослав Павловић, директор Основне школе „Вук Караџић“.

– Подржавамо кампању и задовољани смо што ће наши ученици још нешто научити, осим области предвиђених Наставним планом и програмом, а то је да се на железници понашају правилно и безбедно. Железнички саобраћај у Шапцу није баш развијен, али с обзиром на тендецију државе да се он модернизује, задовољни смо што је и ова акција „Инфраструктуре железнице Србије“ весник тог новог тренда, – рекла је директорка Основне школе „Јанко Веселиновић“ Љиљана Стојановић.

   

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .