„Инфраструктура железнице Србије“ самостално у октобру ремонтовала 31 км пруге Краљево – Чачак и брзину возова са 70 повећала на 100 километара на сат

„Инфраструктура железнице Србије“ у претходних месец дана сопственим капацитетима ремонтовала је 31 километар пруге између Краљева и Чачка.  Захваљујући ремонту на четири деонице, максимална брзина возова између Краљева и Чачка са 70 км/сат повећана је на 100 километара на сат.

На тај начин, осим повећања брзине возова, повећана је и пропусна моћ пруге, а безбедност железничког саобраћаја подигнута је на виши ниво, након што је током лета било неопходно увођење већег броја лаганих вожњи између Краљева и Чачка.

До средине новембра биће поправљена и пруга на два моста на овој релацији, након чега ће возови и преко њих моћи да саобраћају брзином од 100 километара на сат.

„Инфраструктура железнице Србије“ је сопственим средствима и кадровима током октобра интензивирала радове на побољшању техничког стања пруга на већем броју места у Србији, како би се повећали брзине возова, безбедност саобраћаја и пропусна моћ пруга.           

Тако је током протеклих месец дана број лаганих вожњи на српским пругама захваљујући обављеним радовима на њиховом одржавању смањен укупно за осамнаест, а њихова дужина смањена је за око шест и по километара.

Posted in Вести.