Одржана 66. Генерална скупштина COLPOFER – а у Москви

Генерална скупштина међународне организације за железничку безбедност Colpofer, која окупља експерте за железничку безбедност, одржана је у Москви 15. и 16. јуна ове године, у организацији Руских железница (РЖД). Поред генералног директора ”Инфраструктуре железнице Србије” а.д., Душана Гарибовића, нашу делегацију су чинили директор Сектора за безбедност, Дејан Ђуричанин и помоћник директора Сектора за ИТ, Драган Јевтић.

 

Након поздравне речи Франка Фиумаре, председника Colpofer-a, приликом отварања овогодишње Скупштине, присутнима се обратио и заменик министра саобраћаја Руске Федерације, Николаy Закхрyапин, говорећи о унапређивању владине политике за безбедност саобраћаја, као и о законодавним мерама које се тичу иностраних превозника. Затим су представљене најновије активности по питању безбедности саобраћаја на железничким станицама и на саобраћајној инфраструктури.

Такође, на састанку је било речи о спровођењу Закона о саобраћајним инфраструктурним објектима, као и о главном приступу за унапређење безбедности саобраћаја поводом одржавања FIFA купа конфедерације 2017. и FIFA светског купа 2018. године у Русији.

У оквиру дводневног заседања Генералне скупштине Colpofer-a, одржани су и састанци експертских радних група ове организације. На састанцима Радне групе за безбедност на Паневропском Коридору X и Радне групе за сајбер криминал активно су учествовали представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. и том приликом помоћник директора Сектора за ИТ, Драган Јевтић, постао и њихов званични члан. Кључна тема прве Радне групе био је илегални превоз миграната, док су експерти за сајбер криминал дискутовали о најбољим методама за откривање сајбер напада и превенцији информационог система у саобраћајном сектору.

Posted in Вести, Међународна сарадња.