На Мокрој Гори почиње сезона музејско – туристичког воза „Носталгија“

Првог априла на Мокрој Гори, генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. Душан Гарибовић, ће на традиционалан начин, свечано отворити почетак летње сезоне музејско – туристичког воза „Носталгија“. Воз ће саобраћати свакодневно на релацији Мокра Гора – Шарган Витаси – Мокра Гора са два редовна поласка у 10.30 и 13.30 часова. Уколико интересовање путника буде веће, планирани су и ванредни поласци у 8.00 часова и у 16.10 часова.

Цене појединачних возних карата за вожњу “Носталгијом“ на Шарганској осмици у летњој сезони, за одрасле износе 600 дин. за децу од 6-14 година 300 дин. док је за млађе од 6 година вожња бесплатна. За групе туриста, постоји могућност закупа овог воза, како дању, тако и током ноћи. Цена се креће од 60 хиљада динара за закуп са дизел вучом и 120 хиљада динара са парном вучом. За изнајмиљивање воза током ноћи потребно је издвојити 70 хиљада динара.

На Мокрој Гори почиње сезона музејско - туристичког воза „Носталгија“

Туристима су на располагању и смештајни капацитети у коначишту “Осмица”, које се налази у станици Мокра Гора, а на свега километар и по одатле, налази се Планинска кућа, са укупно 60 лежајева у двокреветним и трокреветним собама, као и апартманима. У оквиру коначишта „Осмица“, налази се савремено опремљена мултимедијална сала, као и ресторан, који у својој понуди има богат асортиман традиционалних српских јела.

На Мокрој Гори почиње сезона музејско - туристичког воза „Носталгија“

Корисници наших услуга, опуштање и ужитак могу пронаћи у још једном атрактивном угоститељском објекту, који се налази у станици Јатаре.

У протеклој сезони, угостили смо преко 80.000 гостију, док су за боравак у МТК „Шарганска осмица“ посебно заинтересовани гости са далеког истока, као и из целе Европе.

Posted in Вести and tagged .