Завршетак две јужне деонице до краја године

Радови на реконструкцији и модернизацији три  Јужне деонице пруге Београд – Ниш – Прешево, од укупно 46,5 километара, који су отпочели 18. априла 2016. године а чији завршетак се очекује до маја 2017. године, одвијају се, несметано, предвиђеном динамиком.

Завршетак две јужне деонице до краја године

У оквиру прве фазе, радови на две деонице, Врањска Бања – Ристовац и Бујановац – Букаревац, који су трајали од 18. априла до 17. јуна 2016. године  извођени су у 36 очасовним затворима саобраћаја, а у периоду од 17. јуна до 05. септембра, због летње сезоне и међународног путничког саобраћаја, радови су реализовани смањеним интензитетом у мањим  интервалима затвора колосека. Од 05. септембра до 10. децембра 2016. године (до краја важења реда вожње за 2015/2016.) међународни возови, на релацији Београд – Скопље и Београд – Солун, неће саобраћати од Београда до Прешева (Табановци) и обрнуто.

Након летње паузе, 05. септембра, почела је друга фаза и радови су настављени са 36 – очасовним затворима и прекидима, који ће омогућити безбедно одвијање саобраћаја. На деоници Бујановац – Букаревац, завршени су сви грађевински радови и том приликом је уграђено 22.800 дрвених прагова, преко 40.000 кубика туцаника, око 28.000 м шина, преко 30.000  кубика шљунка и другог материјала за израду насипа и пратећих објеката у виду одводних канала дренаже и сл. У току је монтажа СС уређаја и полагање ТТ каблова. Завршетак свих радова на овој деоници се очекује до краја новембра, након чега треба да се изврши Технички пријем од стране интерне Комисије за контролу изведених радова. На деоници Врањска Бања – Ристовац, у току су грађевински радови као и монтажа СС уређаја и полагање ТТ каблова. Завршетак свих радова на овој деоници се очекује до краја ове године након чега ће се, такође, вршити Технички пријем од стране интерне Комисије за контролу изведених радова.

Завршетак две јужне деонице до краја године

Радови на реконструкцији треће деонице, Винарци – Ђорђево, су отпочели 20. октобра и  до сада је урађено више од једне трећине грађевинских радова на колосеку.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Posted in Протекли догађаји and tagged .