Обележен Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

Савет за безбедност саобраћаја Града Београда, у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја, по први пут, обележио је Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода, 20. новембра, у Свечаној сали Скупштине града Београда.

Поред чланова Савета за безбедност саобраћаја, представника Града Београда, представника градских и републичких институција, догађају су присуствовали и представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д.

Обележен Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

Присутнима су се обратили Горан Весић, менаџер Града Београда, Душан Рафаиловић, председник Савета за безбедност саобраћаја Града Београда, Владимир Ребић, в.д. директор полиције и Јасмина Милошевић, директорка Агенције за безбедност саобраћаја, са заједничком поруком и молбом свим грађанима, да својим понашањем у саобраћају помогну да нашу земљу учинимо безбеднијом за све нас!

У последњих пет година у саобраћају је у Србији страдало 3.204 особе, а у последњих 15 година, је изгубљено 12.257 живота, што је приближно броју становника једне мање општине у Србији.

Обележен Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

„Људски живот је највећа вредност, а у саобраћају смо сви одговорни за себе, али и за друге. Немојте да дозволите да због тренутка непажње, пребрзе вожње, или алкохола, било чији живот буде угрожен, а посебно не животи деце, чија је безбедност у рукама нас одраслих“, поручила је овим поводом министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић. Такође је апеловала на све учеснике у саобраћају, да се придржавају свих саобраћајних прописа!

На самом крају обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, Савет за безбедност саобраћаја, уручио је признања институцијама и појединцима, који се баве последицама саобраћајних незгода, као и новинарима, који својим професионалним извештавањем утичу на унапређење безбедности саобраћаја.

„Инфраструктура железница Србије“ а.д.

Posted in Вести and tagged .