Политички приоритети Европске комесарке за мобилност и саобраћај Виолете Булц

Виолета Булц, Европски комесар за мобилност и саобраћај, присуствовала је 20. септембра у Берлину радном доручку, који Управни одбор CER у сарадњи са ресорним комесаром Европске комисије, традиционално организује уочи отварања сајма железничке и транспортне технологије INNOTRANS.

Политички приоритети Европске комесарке за мобилност и саобраћај Виолете Булц

Комесарка Булц подвукла је приоритете Европске комисије у области мобилности и саобраћаја који се односе на: декарбонизацију саобраћаја, редукцију буке (посебно буке настале од железничког робног саобраћаја), подстицање увођења Европског система за управљање железничким саобраћајем (ERTMS), дигитализацију саобраћајног сектора, као и финансирање инфраструктуре и опште финансирање (предлог за EFSI2 – Европски фонд за стратешка улагања, објављеног 14. септембра).

Rüdiger Grube, новоименовани председник Управног одбора CER-а, позвао је Виолету Булц да, на пролеће 2017.године, присуствује семинару о железничком робном саобраћају и стратегијама за редукцију буке, који је она са задовољством прихватила. Семинар заједнички организују Генерални директорат за мобилност и саобраћај (DG MOVE) и CER.

Posted in Међународна сарадња and tagged .