Напредују радови на реконструкцији надвожњака преко Зрењанинског пута

Тачно два месеца од почетка, радови на реконструкцији два надвожњака преко Зрењанинског пута, недалеко од Панчевачког моста, напредују предвиђеном динамиком.

zree1

У току је друга фаза радова која треба да буде завршена до 12. августа 2016. године са делимичном обуставом друмског саобраћаја на рампи петље од Београда ка Зрењанину и на рампи петље из смера Зрењанина ка Панчеву. Успостављање друмског саобраћаја, на овом делу, очекује се завршетком ове и почетком треће фазе радова.

До сада, на надвожњаку ближем Панчевачком мосту, од предвиђених 11 шипова, завршени су сви, ојачани су постојећи стубови, а у току је бетонирање новог крајњег стуба. За око две недеље а након комплетног завршетка радова на овом, новом, стубу прелази се на монтирање челичне конструкције самог надвожњака, чије се склапање обавља у погону грађевинског предузећа „Мостоградња“. Монтажа челичне конструкције трајаће неколико дана.

На другом надвожњаку, од предвиђених 13 шипова урађено је 11, што је за два више него што је планирано за другу фазу, тако да ће се преостала 2 шипа одрадити у трећој фази. У току је ојачање постојећа 3 стуба, а четврти ће се радити у трећој фази, што ће условити обуставу саобраћаја испод самог надвожњака, из правца Панчева ка Београду, у трајању од 75 дана.

Трећа фаза радова, предвиђа монтирање челичне конструкције, као и на претходном надвожњаку, након чега се очекује комплетан завршетак свих радова на реконструкцији оба надвожњака.

Вредност радова је око 4,1 милиона УСД и део су Анекса I основног Уговора из руског државног кредита,  а извођач је руска компанија „РЖД Интернешнл“ са подизвођачима.


Погледајте фотогалерију:

Радови напредују
Радови напредују
Радови напредују
Posted in Протекли догађаји and tagged .