Пуштен у рад путни прелаз у Мајуру код Шапца, 21. март 2016. године

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић је јуче, 21. марта 2016. године, пустила у рад аутоматски уређај за обазбеђење саобраћаја на путном прелазу у приградском насељу Мајур код Шапца, на прузи Рума-Шабац-Зворник.

Пуштање у рад путног прелаза, Мајур, 21. март 2016. године

У модернизовање, ради веће безбедности овог путног прелаза, уложено је 15,5 милиона динара, а потпредседница Владе Зорана  Михајловић је у присуству грађана Мајура и представника српских Железница, окретањем прекидача предала прелаз „Инфраструктури железнице Србије“ ад.

Прелаз у Мајуру, који је јако фреквентан свакодневним преласком друмских возила и пешака, сада има три путна сигнала, од којих сваки има по две светиљке и једно јако звучно звоно, као и две електропоставне справе са полубраницима који у стању укључености уређаја затварају десну половину пута у смеру кретања друмских возила. Уз нову технологију и уградњу видео надзора који почиње на овом путном прелазу, осим што ће бити потпуно безбедан за све учеснике у саобраћају, биће обезбеђен и од крађе делова пруге и прелаза.

Пуштање у рад путног прелаза, Мајур, 21. март 2016. године

Према најави министарке, од 75  путних прелаза у прошлој години додатно је реконструисано 38, док ће преосталих 37 бити завршени у току 2016. године. У ове путне прелазе ће бити уложено укупно 9 милиона евра.

Погледајте и званично саопштење.

Posted in Вести and tagged .