Уштеда вредна више десетина хиљада евра у станици Београд Центар

У оквиру пројекта на реконструкцији станице Београд Центар, чији се завршетак очекује крајем јануара 2016. године, запослени из „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д, Организационе целине за ЕТП Београд, деонице контактне мреже Топчидер и Макиш дали су, радећи током 26. и 27. децембра 2015. године, свој велики допринос бржој и ефикаснијој реализацији радова, а које не укључује основни Уговор. Вредност Уговора је око 26 милиона евра а финансира се из кувајтског кредита.

Без обзира на тешке услове рада и незавидну материјалну ситуацију радници су још једном показали пожртвованост и преданост послу. Радећи даноноћно свом предузећу су уштедели више десетина хиљада евра. Иницијативом генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. мр Горана Максића и директора Сектора за електротехничке послове Драгана Окановића а у циљу смањења и рационализације трошкова коришћењем сопствених резерви материјала и ангажовањем радника у рекордном року замењени су контактни проводници на 9. и 10. колосеку у Прокопу. Контактни проводници су претходно били уклоњени како би се обезбедило безнапонско стање контактне мреже за време извођења грађевинских радова. Проводници су замењени у целости, а не настављани на местима где су сечени, чиме се обезбедио неопходан физички континуитет поузданијег и исправнијег функционисања у експлоатацији.

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. су направиле технологију и динамику извођења радова и без икаквих додатних трошкова и ангажовања других извођача завршили овај значајан подухват за само два дана.

Надзор радова обавио је Зоран Петровић, начелник одељења за КМ у Сектору за електротехничке послове, а руководилац извођења радова био је Драган Мајкић из ОЦ за ЕТП Београд, заједно са шефовима деоница КМ Топчидер и Макиш, Браниславом Јанковићем и Ненадом Златковим.

Posted in Вести and tagged .